HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 70
Obrechtstraat  2bis,3572EE Utrecht

Obrechtstraat 2bis

3572EE Utrecht

102 m2 /
Vraagprijs € 650.000,-
k.k.
Van Ee Makelaars
Foto's
Omschrijving


Wonen in bijzonder monument met aanwezigheid van alle details uit die tijd?!
Al jaren is Wittevrouwen een van de populairdere buurten uit Utrecht. Gelegen dichtbij de stad, met gezellige straatjes, knusse maar ook statige huizen en de almaar leuker wordende Biltstraat op loopafstand. Vlakbij het Griftpark.
Kortom, een aantrekkelijke woonplek. De populariteit van deze buurt is te merken aan de snelheid waarmee te koop staande huizen een nieuwe eigenaar krijgen.
Wandelend door de straatjes in Wittevrouwen en de Zeeheldenbuurt zie je het al: deze oude Utrechtse buurten trekken met name jonge mensen aan. De bakfietsen en kinderstepjes op het trottoir voor de huizen verraden de woonsituatie van de bewoners.
In deze wijk van Utrecht verreweg de grootste groep, meer dan een derde van het totaal aantal inwoners, tussen de 25-45 jaar oud. Of jong.
Gelegen in het midden van dit alles ligt dit karakteristieke appartement (onderdeel van een VvE met nummer 2) in de Obrechtstraat. De maisonnette heeft een woonoppervlakte van 102 m2 en is gebouwd in 1895.
Indeling maisonnette :
U komt binnen op de begane grond in de hal waar u d.m.v. de trap naar uw eigen woning op de eerste etage loopt.
Overloop, toilet, keuken v.v. inbouwapparatuur, woonkamer en suite met authentieke details en een erker, achterkamer met inpandig balkon.
Op de tweede etage bevinden zich via de overloop 3 slaapkamers waarvan de master bedroom toegang heeft tot het balkon gelegen op het Zuid Westen en voorzien van een zonwering, een badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel.
Boven een slaapkamer bevindt zich een zolder, te bereiken met vlizotrap.
Bijzonderheden :
-De woning is een gemeentelijk monument, derhalve is een energielabel niet nodig
-Fantastisch onderhouden maisonnette in het hart van Utrecht
-Nabij diverse uitvalswegen, op loopafstand van een supermarkt
Bijzonderheden maisonnette :
Alle onderstaande punten zijn origineel of vernieuwd in de authentieke stijl
-Raamkozijnen
-En suite deuren voorzien van glas–in–lood
-Trapstijlen
-Schouw afzuigkap
-Massief parket
-Ornamenten plafonds
-Inpandig balkon, kamer met en-suite deuren

Historische achtergrond (bron: Wikipedia)
Biltstraat 60/60bis-Obrechtstraat 2/2bis is een gemeentelijk monument in Utrecht[1].
Het pand werd in 1905 gebouwd en vormt een architectonisch geheel met het pand Obrechtstraat 2/2bis. Het kwam in de plaats van een ouder huis, dat samen met de naastgelegen panden rond 1900 werd gesloopt[2]. Het is gebouwd in de stijl van de jugendstil, die in Utrecht niet veel voorkomt[3]. Het gebouw staat op de hoek van de Biltstraat en de Obrechtstraat.
De begane grond en kelder waren oorspronkelijk ingericht als slagerij en slagerswoning. De eerste eigenaar was de slager Hoogland, wiens zoon Herman Hoogland de eerste Nederlandse wereldkampioen dammen werd in 1912. Hij werd vervolgens bij zijn huis in de Biltstraat gehuldigd[4]. Hoogland nam de slagerij over van zijn vader en werkte er zelf tot 1926, waarna hij de zaak verkocht en Slagerij van Diepen zich er vestigde. Nadat die in 1967 zijn winkel sloot, kreeg het winkelpand diverse andere bestemmingen, zoals snackbar en makelaarskantoor. De hogere verdiepingen hebben altijd een woonfunctie gehad. In de jaren 2000 is het pand gerestaureerd. Tegenwoordig is op de begane grond een vestiging van Bagels & Beans.
Naast het pand staat nog een karakteristieke hoge Hollandse iep, die in 1901 is geplant[5]. Deze iep staat op de gemeentelijke bomenlijst.Indeling
Begane grond : hal met trap naar boven

Eerste verdieping
Overloop, toilet, keuken v.v. inbouwapparatuur, woonkamer en suite met authentieke details en een erker, achterkamer met inpandig balkon.

Tweede verdieping
Op de tweede etage bevinden zich via de overloop 3 slaapkamers waarvan de master bedroom toegang heeft tot het balkon gelegen op het Zuid Westen en voorzien van een zonwering, een badkamer met ligbad, douche, toilet en wastafel.

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Woonoppervlakte
102 m2
Woonlagen
22
Bouwjaar
189522
Inhoud
393 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres