HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 1468
Alseidenstraat  8,1363SR Almere

Alseidenstraat 8

1363SR Almere

31 m2 / 108 m2
Vraagprijs € 180.000,-
k.k.
leukehuizen.nl
Foto's
Omschrijving


Tiny Revolver House, is het een kunstwerk of een huis? Het is allebei. Het ontwerp is één van de prijswinnaars van de door de gemeente Almere uitgeschreven wedstrijd Tiny Housing. De ontwerper heeft de opgave heel letterlijk genomen en op een zeer compacte en originele manier alle functies ondergebracht. Meubels kopen is niet nodig, want het 'huis' is inclusief keuken, badkamer, zithoek, bed / slaaphoek, tafel, kastruimte. Het ontwerp is niet alleen inventief maar ook heel mooi van vorm.

De locatie voor de 12 prijswinnende ontwerpen is gelegen achter het Homerusmarkt in Almere Poort, grenzend aan de sterrenschool de Ruimte, het Homeruspark en de PLUS supermarkt. Het wijkje kijkt verder uit op de Homerusmarkt met leuke kleine zaakjes, waaronder Koffiepunt waar je heerlijke espresso en cappuccino kunt krijgen. Op zaterdag is hier markt.
Tiny Revolver House komt op de hoek van de Alseidenstraat en het Nimfenplein te staan, mooi vrij gelegen en goed op de zon. Het ontwerp wordt afgebouwd bij de aannemer en met een kraan op zijn plek gezet.

Het ontwerp is van studio RTM, architectuur en onderzoek. Tiny Revolver House is cilindervormig en bestaat uit twee delen: een vast deel en een roterend deel. Het roterende deel wordt gevormd door een kamer die in drie verschillende standen drie verschillende functies kan aannemen. De functie van een eet- en werkruimte, die van een loungeruimte en die van een slaapkamer. De bediening van het roterende meubel is eenvoudig met de hand te doen. Dit meubel wordt uitgevoerd in bamboe..In de tafel kan een touchscreen worden opgenomen. Het matras wordt vast aan het roterende meubel bevestigd.

In het vaste deel bevinden zich de keuken, een wastafelmeubel, een toilet en een douche. In de keuken zit een kookplaat, koelkast en in een kast de wasmachine. Er is voldoende bergruimte voor serviesgoed, levensmiddelen en schoonmaakmiddelen. Naast de keuken is een kledingkast opgenomen en tegenover de keuken een grote kast voor onder andere boeken. Het interieur van het vaste deel van de woning wordt uitgevoerd in multiplex voor een warme, natuurlijke uitstraling. Het roterende meubel is afgewerkt met een witte coating, zodat een bijzonder contrast ontstaat in het interieur.

Tiny Revolver house wordt niet aangesloten op de stadsverwarming. Het kent een duurzaam installatie concept met een doorstroomtoestel voor het warme water en elektrische vloerverwarming. De meterkast bevindt zich in de woning, rechts naast de entree. De kopgevels worden in glas uitgevoerd. De schil van de woning bestaat uit verduurzaamde houten latten.

Tiny Revolver House is klein (maar fijn), het is een echt tiny house, met afmetingen van 6.5 x 4 meter.
BVO: 26,3 m2 + 2 x 7,4 m2 = 41,1 m2
GO: 19,4 m2 + 2 x 5,8 m2 = 31 m2
(de roterende delen tellen mee).

Overig
Het huis heeft een vergunning voor permanente bewoning. Het is ongetwijfeld de kleinste woning in Almere die hieraan voldoet!
De kavel is 108 m2. Er moet nog een parkeerplaats op eigen terrein worden aangelegd. Deze verplichting kan eenmalig worden afgekocht voor € 3.000. Verder moet een berging op de kavel worden geplaatst.
De grond is in erfpacht uitgegeven op basis van canonbetaling. Het jaarbedrag is € 2.200 en wordt jaarlijks geindexeerd. Het tijdvak loopt tot 2028 waarna de canon kan worden herzien. Afkoop is mogelijk.

Dit bijzondere ontwerp is 'in aanbouw'. De aannemer die het object zou realiseren is failliet gegaan voordat de werkzaamheden waren afgerond en de huidige eigenaar heeft veel moeite gehad om het object uit de boedel te krijgen. Momenteel staat de basis bij Liberte Tiny Houses in Werkendam die het huis zal afbouwen en waar het ook te bezichtigen is. Koper wordt opdrachtgever voor de afbouw, op basis van een offerte van de werkzaamheden die nog verricht moeten worden.
De genoemde prijs is inclusief aansluitingen, ontwerp, fundering, bouwsom, leges en vervoer en plaatsing op locatie.
In het ontwerp kan worden gewoond, maar het object mag ook verhuurd worden.

In ieder geval, het huis komt te staan in een bijzonder wijkje dat nog altijd architectuurliefhebbers trekt.

Almere Poort is een populair stadsdeel in Almere, omringd door het Pampushout en het IJmeer. In het Homeruskwartier is veel ruimte gegeven voor allerlei vormen van zelfbouw. Dit leidt tot betrokken bewoners en een verzorgde omgeving. De bus stopt voor de Homerusmarkt. Almere Poort heeft een NS station.
In het stadsdeel waar inmiddels 15.000 mensen wonen zijn alle basisvoorzieningen (supermarkten, zorg, sport) aanwezig.

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
1
Aantal slaapkamers
11
Woonoppervlakte
31 m2
Perceeloppervlakte
108 m2
Woonlagen
1
Inhoud
50 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres