HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 641
Onder De Boompjes  20E,1621GG Hoorn

Onder De Boompjes 20E

1621GG Hoorn

93 m2 /
Vraagprijs € 375.000,-
k.k.
De Beukelaer Makelaardij
Foto's
Omschrijving


Bent u op zoek naar iets heel bijzonders in de binnenstad van Hoorn, kom dan eens kijken naar dit prachtig gelegen 3-kamer appartement gesitueerd in een mooi 18de eeuws grachtenpand met een schitterend uitzicht over de binnenstad.

Belt u voor een afspraak naar: 0229-278424. Monique laat u graag dit mooie appartement zien. De bezichtigingen doen wij op afspraak en volgens de richtlijnen van de RIVM.

Het complex:
Deze brede “stadswoning” is gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw in de zogenaamde Lodewijk XV of rococostijl. U herkent deze bouwwijze vooral aan de vormgeving van de verhoogde gootlijst waarin een rond raam opgenomen is.
De rococo is een sierlijke en decoratieve interieurstijl, architecten lieten zich namelijk inspireren door de bouwkunst van het Franse hof van die tijd. Dit pand bevat eveneens bijzondere interieur elementen zoals een schouw, betimmering en stucwerk. De pui, die in de 20e eeuw in een winkelpui gewijzigd was, is in 2005 gerestaureerd en kreeg weer een monumentale entree en een hardstenen stoep. Het huis draagt in al zijn schoonheid in belangrijke mate bij aan het historische karakter van Hoorn. Door de zorgvuldige en vakkundige aanpak, met oog voor details, herkreeg één van de monumentale 18e-eeuwse Hoornse huizen haar oorspronkelijk, statige karakter.

Het appartement:
Via de luxe entree kunt u met de lift danwel met de trap naar het appartement gelegen op de derde en vierde woonlaag. Het fijne van wonen op deze woonlaag is dat het rustig is, er geen bovenburen zijn, maar dat er nog wel contact is met wat zich op straat af speelt.

Bij binnenkomst in het appartement zelf valt ook hier gelijk weer de prettige en authentieke sfeer op, welke zo kenmerkend is voor dit complex.

De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde. Beeldbepalend is hier natuurlijk het prachtige uitzicht over de stad Hoorn. Hier zult u heel wat uurtjes met genoegen door kunnen brengen. Een bijzonder detail in de woonkamer is tevens dat er gekozen is om op een aantal plaatsen een opening te creëren aan de zijkanten in het plafond, zodat een stukje van de bovengelegen verdieping zichtbaar is, wat ook weer een bijzondere uitstraling en lichtinval geeft aan het geheel. Zowel boven als beneden.


De keuken is centraal in het midden geplaatst. Hier vindt u een op maat gemaakt kookeiland, voorzien van een koelkast met klein vriesvak, een spoeleiland en een keramische gaskookplaat met oven. In de omliggende kastruimtes is voldoende opbergruimte aanwezig.

Het prachtige houten plafond met ornamenten in de keuken verdient ook nog even extra de aandacht; dit blauwe koepeltje diende oorspronkelijk als overkapping van het trappenhuis. Tijdens de bezichtiging vertellen wij hier graag nog wat meer over.

Heel bijzonder is de hoofdslaapkamer met ingebouwde badgelegenheid. Het totaal is op maat gemaakt naast een kastenwand waarin ook weer handig de wasmachine is weggewerkt. Bijzonder en een knap staaltje handwerk.
Het toilet bevindt zich gelijk naast de hoofdslaapkamer.

Op de gehele vloer ligt een mooie Italiaanse tegel in grijstint.

Via een open trap is er inpandig toegang tot de tweede verdieping in dit appartement. Zowel aan de voor- als achterzijde zijn er twee kamers gerealiseerd. Naar wens van de huidige bewoners is deze ruimte nu open gelaten om het speciale karakter van deze verdieping te benadrukken. Eén van deze ruimtes is nu in gebruik als werkruimte. Vanuit de overloop is er toegang is tot het besloten dakterras. Hier kunt u de nodige zonuurtjes doorbrengen nu de ligging aan deze kant van het dakterras gunstig is: in de ochtend vanaf een uur of tien is de eerste zon aanwezig (oost) totdat deze aan het einde van de dag ondergaat (west).

Op de gehele vloer op deze verdieping liggen antieke vloerdelen.

Op de begane grond bevindt zich nog, in een voor de bewoners af te sluiten ruimte, de berging voor ondermeer de fietsen. De ingang van dit gedeelte is gelegen aan de straatzijde van Achter de Vest.

De omgeving:
De ligging van dit appartement is fantastisch. Alle voorzieningen zoals de gezellige haven, winkels, restaurants, huisarts, apotheek, park en het NS-station bevinden zich op een steenworp afstand. En niet te vergeten het stadsstrand in wording en schouwburg Het Park.
Bijzonderheden
•Appartement gelegen op de derde en vierde woonlaag van een kleinschalig appartementencomplex
•Rijksmonument
•Schitterend uitzicht over de stad Hoorn
•Dakterras aanwezig
•Lift aanwezig
•Berging begane grond
•Gezonde en actieve VvE
•Servicekosten € 108,-- per maand
•Oplevering in overleg

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Woonoppervlakte
93 m2
Woonlagen
23
Bouwjaar
200523
Inhoud
294 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres