HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 373
Guldenberg  1,5268KR Helvoirt

Guldenberg 1

5268KR Helvoirt

54 m2 / 59340 m2
Vraagprijs € 849.000,-
k.k.
Foto's
Omschrijving

Een hermitage te Helvoirt, in de buurtschap Heikant, op een domein van bijna 6 Hectare groot.
Dat is 'negenenvijftig duizend driehonderdveertig' vierkante meter in 'Nationaal landschap Het Groene Woud' een omvangrijk bosgebied op haar beurt grenzend aan nationaal park 'Loonse en Drunense Duinen'.

Op een plateau op van een van de heuveltjes in uw domein bevindt zich uw toekomstige optrek.
Op een andere naburige heuvel, 'de Distelberg' prijkt een emaillen schild met de hovaardige vermelding dat Napoleon hier passeerde.

De hamlet Heikant was ooit world-famous vanwege het door Jezuïeten geleide 'retraitehuis Loyola' als ''trefpunt van mensen en meningen'' op basis van de principes van Nature (natuur), Silence (stilte), Sommeil (slaap) en Soulange (zielsverwantschap).
Deze principes zijn stilzwijgend voortgezet in dit gebied met verspreide, en vooral hier enigszins geclusterde bosvilla's.
Retraitehuis Loyala, nu een conferentieoord van de Guldenberggroep, bevindt zich in het aangrenzende bos aan de overzijde van de weg. De Guldenbergers komen benevens voor confereren en dineren, ook tezamen voor hun gezamenlijke 'voor iedereen toegankelijke interesses' zoals: 'Guldenberg Klassiek', 'Sunny Swing Jazz' en 'Open Mic'.

De bijbehorende Brasserie 'Het verlangen' is vermaard om haar: High Tea, wine, bear and bubbles.
Dit alles goed verstopt in het naburige bos, voor als het even te stil is rondom uw eigen hermitage.
Historie alom. Vooral gewaardeerd door wandelaars, aangesproken door wervend aangeprezen wandelroutes zoals: de Guldenbergroute, het Marikepad, wandelroute 'Hart van Brabant' en wandelroute 'Loonse en Drunense Duinen'.
Voor diegenen voor wie dit alles te bedaard is, zijn er ruige mountainbike-routes.

Ooit een bekende napoleons-route, nu een rustige weg welke langs uw omvangrijke bos voert. Heel opmerkelijk: van 'ouds her heeft de autobus' een halte bij dit knooppunt van; fiets-/wandelroutes, een historische heirbaan, een conferentieoord en hotel. De laatste nog steeds het karakter van een retraitehuis.
Noordwaarts voert deze bus-route via Villadorp Vught naar het Bourgondische 's-Hertogenbosch 'the city that never dies'.

Zuidwaarts naar het wat meer geïndustrialiseerde en high-tech Tilburg met haar vele hoogbouw. Ook die stad heeft haar charmes met horeca-gebied Piushaven.
Beide steden hebben gemeen dat ze bereikbaar zijn in tien snelle autominuten.


Indeling
Deze 'as is, where is'-woning, kan worden afgebouwd en ingedeeld aan de hand van de bouwtekeningen.

Het uitzicht vanuit alle nader in te delen vertrekken, bestaat uit een decor gevormd door uw eigen bos met een wat heuvelachtig terrein op de voorgrond.


Eerste verdieping
Een verdiepingsvloer, hoewel voorzien in het bouwplan, dient u zelf aan te brengen.

Balkon
Vanaf het bordes geniet u optimaal van uw eigen bos en uw eigen zandverstuiving met helmgras.

Tuin
Een pokdalig en ruig heuvelterrein omgordt met uw eigen bos. Het doet herinneren aan de tijd dat men een florijn moest betalen om met je kar over de heuvelen van de Guldenberg te trekken. Het toen nog niet, en nu nog niet geheel, drooggelegde moerasgebied was alleen te doorkruisen via de hoog en droog gelegen Guldenberg. Vandaar de naam.
In contrast: het nabijgelegen Hengstven toegankelijk gemaakt, door een in een wandelroute opgenomen pad, door middel van een honderden meters lange steigerbrug.


Vanaf de verharde weg, voert een ruim honderd meter lang kronkelige pad dwars door uw eigen bos.
Loopt u er maar eens in. Zonder overdrijven een redelijk begaanbare weg in uw deel van het "Groene Woud''. Dit karrenspoor dingt het zeker mee naar de status van: primaire oprijlaan.


Bijzonderheden
Het bestemmingsplan vermeldt vooralsnog de enkelbestemming: recreatiewoning (en archeologie). Daarmee doet het de status van buitenplaats of buitenverblijf eer aan.
Een passende bestemming voor de een, wellicht een uitdaging voor de ander.

Al met al een niet afgebouwd 'as is, where is' -buitenverblijf op een groot domein.
Midden in het Bos. Sowieso heel gezond. Hier in dit Natura 2000 gebied, hebben het milieu en klimaat extra aandacht met restricties voor de landbouw en verkeer.

En toch in de onmiddellijke nabijheid van 's-Hertogenbosch, zeker via de route binnendoor waarbij u via een landweg, naast het Jeroen Bosch ziekenhuis, de stad bereikt.

Een groene buffer, waarvan bijna 6 hectare van u, met een hoge cultuur-historische waarde in een omvangrijk natuurgebied te midden van twee Brabantse steden. Elk met een eigen identiteit.
's-Hertogenbosch bereikt u zeer snel via de N65 of de binnendoor-route langs het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Gezien de omvang kan dit bos in aanmerking komen voor 'NSW'- landgoedstatus met alle bijbehorende woon- en fiscale voordelen.
'Landgoed Zwijnsbergen', met het gelijknamig kasteel, en al meer dan een eeuw in het bezit van een bekende Brabantse bankiersfamilie, grenst zowat aan uw Guldenberg.

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Woonoppervlakte
54 m2
Perceeloppervlakte
59340 m2
Bouwjaar
2019
Inhoud
223 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres