HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 27
Nieuwe Dijk  24,7921XD Zuidwolde

Nieuwe Dijk 24

7921XD Zuidwolde

209 m2 / 8320 m2
Vraagprijs € 595.000,-
k.k.
4EASYMOVING Makelaardij
Foto's
Omschrijving

Altijd al gedroomd van “dat ene huis”, vrijstaand en op een prachtige landelijke locatie? Met genoeg ruimte in en om het huis? Met een separaat gastenverblijf, voor diverse doeleinden te gebruiken? Met een kapschuur en een werkplaats voor wie bedrijf aan huis wil of gewoon de ruimte wil hebben om te klussen? Met een boomgaard en weides om zelf (klein-)vee te houden?
Dan zou dit wel eens uw lot uit de loterij kunnen zijn want dit huis heeft het allemaal.
Met als kers op de taart grazende Schotse Hooglanders in het aan de achtertuin grenzende natuurgebied de Takkenhoogte met daarin de Meeuwenplassen.

Om het huis en de omgeving zo goed mogelijk op u te kunnen laten inwerken maken we gebruik van de zogenaamde Matterport presentatie die een virtuele bezichtiging van het huis en de omgeving mogelijk maakt.
En maak vervolgens een afspraak om het allemaal in het echt te zien en de unieke sfeer te proeven. Kans is groot dat u niet meer weg wil……

Wat is er allemaal te zien?
Allereerst de uit 1933 stammende vrijstaande woonboerderij met 2 woonlagen en 7 kamers waarvan 4 slaapkamers. Deze is in de loop van de jaren gemoderniseerd en gerenoveerd.
De ruime en lange entree/hal aan de zijkant is de centrale spil in het huis. Van daaruit kunt u de woonkamer aan de voorzijde, de woonkamer aan de achterzijde, de keuken, de slaapkamer, het toilet en een extra kamer betreden. Vanuit de hal komt u in de ‘master bedroom’ met uitzicht op de binnenplaats. Deze binnenplaats is vanuit een achter in de hal gelegen uitgang te bereiken.
Tevens zijn, via de in de hal gelegen trap, de 2 bovengelegen riante slaapkamers te bereiken.

De woonkamer aan de voorzijde met houtkachel kijkt uit op de boomgaard. De woonkamer aan de achterzijde kijkt uit op het erf aan de achterzijde en de Takkenhoogte. Deze woonkamer biedt tevens toegang tot een slaapkamer/annex kantoorruimte.
De keuken, aangrenzend aan de woonkamer voor, is eenvoudig ingericht en heeft een kelder en twee ingebouwde voorraadkasten.
In de extra kamer hangt de cv (Remeha combi ketel van 2014), de meterkast en is de ingang van de badkamer. Deze is voorzien van een bad, een douchehoek en een wastafel. Boven de extra kamer en de badkamer bevindt zich nog een vliering.

De op de bovenverdieping gelegen ruime overloop geeft toegang tot de 2 slaapkamers, elk voorzien met een Velux dakraam. Vanuit het raam in de achterste slaapkamer heeft u een prachtig uitzicht over het Drents landschap.

In 2016 heeft de huidige eigenaar een vrijstaand, geheel geïsoleerd gastenverblijf gebouwd aan de in 2013 gebouwde kapschuur met stenen plint.
Het gastenverblijf heeft een o.a. woonkamer met openslaande deuren, twee slaapkamers waarvan één met openslaande deuren, een badkamer met vloerverwarming, een inloopdouche en een wastafelmeubel. Ook is er een separaat toilet. Het heeft een eigen cv (Intergas combi ketel van 2016) en groepenkast. Alle nutsvoorzieningen hebben hun aansluiting in het woonhuis en zijn voorzien van een tussenmeter.

Aan de boerderij is aan de achterzijde een grote schuur gebouwd met een paardenstal en een hooizolder. In deze paardenstal is ook een waterbron aanwezig.

Ook is er een groot vrijstaand bijgebouw met hierin een werkplaats met roldeuren aan de achterzijde. Vanzelfsprekend is hier een eigen groepenkast met krachtstroom aanwezig.
Aan de voorzijde is een bijkeuken met o.a. de witgoedaansluitingen en een tuinkamer beschikbaar. Een gaskachel verwarmd beide ruimtes.

Verder vindt u op het erf nog een kippenhok, een moestuin en een vrijstaande schuur. Deze laatste dient gerenoveerd te worden.

De weide aan de rechterzijde van het perceel is in tweeën verdeeld en er is ook nog een weiland aan de linkerzijde. Voldoende ruimte voor het houden van paarden, schapen etc.

Vanuit het huis loopt u zo het natuurgebied de Takkenhoogte in, eigendom van Drents Landschap. Een wandeling van ruim 4 km leidt u naar de prachtig gelegen Meeuwenplassen, de kijkheuvel en de oeverzwaluwwand. Voor natuurliefhebbers, stilte- en ruimtezoekers is het hier een waar paradijs.

Tot gauw aan de Nieuwe Dijk 24 in Zuidwolde.

Pluspunten:
•In 1933 gebouwde vrijstaande woonboerderij, door de jaren heen gemoderniseerd en gerenoveerd.
•Unieke beschutte en landelijke ligging, direct grenzend aan het natuurreservaat de Takkenhoogte.
•7 slaapkamers waarvan 4 slaapkamers.
•Woonoppervlak woning: 209 m2.
•Perceeloppervlak 8.320 m2.
•In 2016 gebouwd vrijstaand gastenverblijf. Met 3 kamers waarvan 2 slaapkamers en een badkamer. Geheel geïsoleerd.
•Woonoppervlak gastenverblijf: 61 m2.
•Vrijstaand bijgebouw met bijkeuken en tuinkamer. Oppervlak 232 m2. Voorzien van
(kracht-)stroom, rioolaansluiting en water.
•Kapschuur met stenen plint, gebouwd in 2013. Oppervlak: 78 m2.
•Paardenstaal met 58 m2 oppervlak.
•Ruime weides met mogelijkheden voor het houden van (klein-)vee.
•Groningen op 50 minuten rijden en Zwolle op 30 minuten rijden.

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Woonoppervlakte
209 m2
Perceeloppervlakte
8320 m2
Inhoud
750 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres