HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 1709
Kerkstraat  11,1794AM Oosterend

Kerkstraat 11

1794AM Oosterend

194 m2 / 421 m2
Vraagprijs € 615.000,-
k.k.
TM Vastgoed
Foto's
Omschrijving

Prachtige woning met voormalige slijterij en riante kelder gelegen aan de karakteristieke Kerstraat in Oosterend, met zicht op de Maartenskerk en te midden van het historische centrum van het dorp. Het perceel is omgeven doorprachtigepandenmeteeuwenoudegevels, kenmerkend voor Oosterend. De voormalige winkelruimte met kelder heeft jarenlang gediend als ‘Wijnhuis Oosterend’, welke voor zowel Texelaars als toeristen op het eiland zeer populair is geweest.

Geschiedenis
Het pand was in de afgelopen eeuwen eigendom van verschillende eigenaren. Zo was Arien van Dijk vanaf 1754 in de winkel werkzaam als hoefsmid, was er een koperslagerij gevestigd gedurende de tweede helft van de negentiende eeuw en was het pand eigendom van een kleermaker rond het jaar 1900, gevolgd door brandstofhandelaren vanaf 1907. Een aantal decennia later, in 1960, werd de fa. Rab eigenaar van het pand. Ger de Jong kocht het pand van de fa. Rab, restaureerde het en opende in 1968 een slijterij met wijnkelder. In 1999 werd de slijterij eigendom van de familie Hurkmans.

Woning
Indeling: entree in hal met toegang tot de bijkeuken, slaapkamer, badkamer en woonkamer met open keuken. De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde en is voorzien van een traditionele plavuizen vloer met vloerverwarming en een plafond met houten balken. De ruime keuken is uitgevoerd met spoelbak, oven, 6-pits gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser.

De bijkeuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en is voorzien van aansluiting voor wasmachine en droger en een kastenwand. Naast de bijkeuken is een kantoor, welke ook kan dienen als slaapkamer. De badkamer (2009) is uitgevoerd met een ruime whirlpool, douche, wastafelmeubel, vrijdragend toilet en designradiator.

Vanaf de woonkamer is de tussenhal te betreden, welke toegang biedt tot de winkelruimte, toiletruimte en trap naar de bovenverdieping. De toiletruimte bevat een vrijdragend toilet, urinoir, wastafelmeubel en designradiator. Deze ruimte is aangebouwd, hierbij is de oude gevel is bewaard gebleven!

Op de bovenverdieping bevinden zich in totaal vier kamers, waarvan drie slaapkamers en een berging. Hier is de historie van het pand voelbaar. De oude spantbenen zijn over de gehele verdieping zichtbaar. In twee slaapkamers wordt de schuine wand onderbroken door een karakteristieke dakkapel. De slaapkamer aan de voorzijde van de woning biedt uitzicht over het centrum van Oosterend met de Maartenskerk als middelpunt van het dorp.

Voormalige winkelruimte
De winkelruimte – voormalig ‘Wijnhuis Oosterend’ – is een prachtige ruimte met plavuizen vloer en een plafond met houten balken. De muur met tegelplateau zal u niet aan het oog ontgaan. De mooie ruimte biedt u de mogelijkheid om een leuke winkel aan huis te beginnen, of het wijnhuis voort te zetten. Onder het pand bevindt zich een riante kelder, de voormalige wijnkelder. Deze bestaat uit drie delen, waarvan het achterste deel in (1981) is aangebouwd. Een interessante ruimte, welke in het dorp bekend stond als publiekstrekker van de winkel.

Buitenruimte
Aan de achterzijde van het pand bevindt zich de tuin, voorzien van meerdere bergingen (ca. 3 m2, ca. 8m2 en ca. 24m2). De grote berging bevat elektra. De tuin beschikt over een houten vlonder en een terrashaard.

Het pand is uitermate geschikt voor een galerie of expositieruimte en biedt de ruimte voor een bijvoorbeeld een biljartkamer of thuisbioscoop! Wordt u de nieuwe eigenaar van deze karakteristieke woning met riante kelder en uiteenlopende mogelijkheden? Oplevering zal in overleg geschieden.

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Woonoppervlakte
194 m2
Perceeloppervlakte
421 m2
Inhoud
875 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres