HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 11
Grote Oost  90,1621BZ Hoorn nh

Grote Oost 90

1621BZ Hoorn nh

77 m2 / 95 m2
Vraagprijs € 350.000,-
k.k.
De Beukelaer Makelaardij
Foto's
Omschrijving

Authentiek, sfeervol en ook nog eens gelegen in één van de mooiste straten van Hoorn!
Zo kunnen wij dit prachtig verbouwde en geheel gerenoveerde woonhuis het beste omschrijven.
Laat u verrassen door wat zich achter deze voorgevel bevindt en bel ons voor een afspraak.


Indeling
In hartje Hoorn, nabij het historische stadsplein De Roode Steen, vindt u dit mooie pand.
De voorentree geeft toegang tot de sfeervolle voorkamer met mooi afgewerkte wanden en plafonds. Op de vloer ligt lamelparket, wit gelakt en deze is voorzien van elektrische vloerverwarming. Bij het zitje (met handige opbergruimte onder de zitting) is een Smeg gashaard aan de wand gemonteerd voor extra comfort en sfeer.
De authentieke sfeer in de woning is behouden gebleven door de ingebouwde kastruimte achter de mooie paneeldeuren in de hal.
De voorkamer is te gebruiken als gezellige zit maar ook als kantoorruimte aan huis. In deze ruimte bevindt zich de toegang tot het moderne toilet en de gemoderniseerde en uitgebreide groepenkast.

Plafondhoge openslaande deuren geven toegang tot de diepe woonkamer. Deze wordt verwarmd door een gashaard en op de vloer ligt een massief houten eiken vloer. Alvorens met de trap naar de verdieping te gaan, lopen we eerst nog naar achter waar in het verlengde deel van het huis de gezellige woonkeuken is gecreëerd. De keuken is luxe en voorzien van een wit composiet aanrechtblad en diverse kwalitatief hoogwaardige inbouwapparatuur. Op de keukenvloer ligt een sfeervolle Castelló gebakken tegel en ook hier is weer gedacht aan comfort: elektrische vloerverwarming. De wanden en plafonds zijn voorzien van stucwerk.
De badkamer treffen we ook aan deze zijde van het huis aan. Een praktische inloopdouche en een wastafel in meubel maken deze kleine maar toch comfortabele badkamer compleet. De opstelling van de wm en droger is handig in de nis geplaatst.

Openslaande deuren in deze keuken geven toegang tot de stadstuin met verhoogde zit aan de achterzijde en heuse authentieke waterput. De tuinligging is zuid.

Vanuit de woonkamer gaan we via de ruime trap naar de verdieping. De brede glazen deur geeft vanuit de woonkamer een mooi beeldverruimend zicht op de verzorgde en wit gelakte trap met zwarte antislipstrips.


Eerste verdieping
Op de verdieping bevindt zich aan de voorzijde een eerste slaapkamer; op de overloop is een ontzettend leuke bedstee gemaakt, waarbij in het ontwerp goed rekening is gehouden met opbergruimte. De bedstee heeft een elektrische lattenbodem en een eigen tv!
Voor de tweede slaapkamer aan de achterzijde, bevindt zich nog een tussenkamer. Deze is goed te gebruiken als speelkamer/logeerkamer. Een gashaardje is hier geplaatst voor extra comfort. De achterslaapkamer zelf heeft openslaande deuren naar een eventueel toekomstig dakterras, mogelijk te realiseren op de aanbouw. Ook kan hier gedacht worden aan het plaatsen van zonnepanelen, de ligging van de tuin is immers gunstig gelegen op het zuiden.


Bijzonderheden
Niet alleen is het heel mooi en fijn wonen op het Grote Oost, het bevindt zich ook dichtbij winkels en restaurants, scholen, sportaccommodaties, stadspark, havens en Markermeer (met in de nabije toekomstplannen voor een heus stadsstrand), NS-station en uitvalswegen richting A7 (Amsterdam is zowel met de trein als met de auto in 40 minuten te bereiken). Parkeren in de binnenstad geschiedt middels een parkeervergunning voor bewoners.

Historie:
Het Grote Oost is met het West een van de oudste straten van Hoorn en ligt op de oude West-Friese Omringdijk. Vandaar de verhoogde ligging van de straat en de naar beneden aflopende steegjes. Aanvankelijk was de oude Oosterpoort uit 1511 het einde van de straat, maar na de stadsuitleg van 1576 werd er een nieuwe poort gebouwd en werd het Grote Oost verlengd met het huidige Kleine Oost.

Bijzonderheden:
Gelegen in één van de mooiste straatjes van Hoorn, met een zuidelijke tuinligging.
Goed onderhouden en gerenoveerde woning, De afgelopen jaren zijn de navolgende woningverbeteringen doorgevoerd:
2001 - Vernieuwen plat dak
2002 - Dubbel glas bovenramen voorkant en tuindeuren beneden
2004 - Houten vloer woonkamer (eiken, gerookt, was)
2005 - Aanleg toilet voorkamer
2006 - Aanleg douche met bijbehorende afvoeren en leidingwerk, vernieuwen isolatie en betimmering buitenmuur badkamer
2007 - Plaatsen keuken, nieuw leidingwerk/water, gas, elektrisch vloerverwarming, Castelló tegelvloer (vaatwasser vervangen in 2014)
2008 - Aanleg tuin
2009 - Vervangen openslaande deuren, kozijn achter slaapkamer, aanbrengen bedstee en kasten, elektrische Velux dakramen boven
2010/2011 - Isolerende beglazing voorkamer, nieuwe voordeur, kozijn, natuurstenen dorpel, betimmering binnenzijde voorkamer, aanbrengen kasten, vernieuwen elektriciteit, nieuw plafond, vloerisolatie, elektrische vloerverwarming, lamelparket, tussendeuren voorkamer, deur, trap
2013 - Vernieuwen dak, isolatie en pannen, vernieuwen dakgoot links, isolatie en nieuw plafond woonkamer
2014 - Betimmering ramen slaapkamer ivm koudebrug
2017 - Vervanging dakgoot rechts

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2
Woonoppervlakte
77 m2
Perceeloppervlakte
95 m2
Bouwjaar
1875
Inhoud
282 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres