HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 600
Kweekgrasstraat  48,1313BT Almere

Kweekgrasstraat 48

1313BT Almere

285 m2 / 984 m2
Vraagprijs € 600.000,-
k.k.
Flevo Makelaars
Foto's
Omschrijving

See English text below

Bent u op zoek naar een grote villa om te wonen en om te werken, prachtig gelegen aan een bosrand met heel veel privacy? Dan biedt Kweekgrasstraat 48 in Almere u het beste van beide werelden. Het bijzondere van dit object is dat u geheel vrij bent in de wijze waarop u het pand indeelt. Als bedrijfsruimte met woning, als woning met bedrijfsruimte of geheel als riante woning, alles is mogelijk, de keuze is aan u.

Het huis op de Kweekgrasstraat biedt veel vrijheid. De nabijgelegen Noorderplassen vormen een paradijs voor watersporters en wandelaars. Met trein of auto liggen de cultuur en gezelligheid van Utrecht en Amsterdam – maar ook Schiphol – binnen handbereik.
Maak snel een afspraak voor een privé bezichtiging om deze praktijkvilla te bekijken en word verrast door de unieke mogelijkheden.

Wat maakt deze woning zo bijzonder?

-Centraal gelegen in Almere en een unieke ligging aan een bosrand
-De combinatie van een zeer ruim pand met veel privacy en intiem wonen
-Hoge plafonds in het hele pand versterken het gevoel van ruimte
-Grote tuin rondom op het Zuiden/Oosten
-Volop recreatie- en (water-)sport mogelijkheden in directe omgeving
-Noorderplassen op 10 minuten loopafstand
-Slechts 7 minuten lopen naar bushalte en winkels
-In 30 minuten met de trein op Amsterdam Centraal van deur tot deur
-Een directe ontsluiting naar Amsterdam en Utrecht via de snelweg
-De combinatie woongedeelte en bedrijfsruimte (vrij indeelbaar)
-Privé gelegen met 7 parkeerplaatsen
-48 UTP-aansluitingen met serverruimte
-Zowel het woon- als het werkpand is voorzien van intercom
-Een tweede perceel is inbegrepen in de koop, 3are en 43 ca groot
-De mogelijkheid het kantoorruimte te verhuren om hier inkomsten mee te genereren

Verkoper vertelt..
In de bijna twintig jaar dat wij hier hebben gewoond zijn wij echt van deze bijzondere plek gaan houden. Het is elke keer weer heerlijk thuis komen in de fijne woonkamer die een zee van ruimte en rust biedt, terwijl tegelijkertijd de grote tuin met veel groen voor intimiteit en privacy zorgt. De hoge bomen aan de bosrand geven een beschut en veilig gevoel en de hoge Catalpa boom in de tuin heeft iets sprookjesachtigs.
In de winter genieten we op de bank bij het openhaard vuur van het uitzicht, in de zomer worden huis en tuin één geheel dankzij de grote open schuifdeuren.
De eerste jaren dat wij hier woonden vormden het huis en de tuin voor ons vooral een oase van rust in een druk werkend bestaan. De laatste jaren werd het wonen op de Kweekgrasstraat steeds meer ‘leven en genieten’. Wat zullen wij het geruststellende geluid van het ruisen van de wind in de bomen gaan missen!

Hoe ziet de indeling van deze praktijkvilla eruit?
Vanuit de openbare weg rijdt u een erf op dat toegang geeft tot de praktijkvilla. Parkeren doet u op één van de twee privé parkeerplaatsen aan de voorzijde. Voor uw medewerkers of gasten is er aan de zijkant van de villa ruimte voor maar liefst vijf auto’s.
Uniek is, dat er een aparte ingang is voor zowel het woongedeelte als voor uw bedrijf. U komt het woongedeelte binnen via de royale entree. Binnengekomen in de living ervaart u de ruimte en grandeur van de riante woonkamer met hoge plafonds, glazen pui aan de terraszijde, en voorzien van designradiatoren. Er is een grote open haard waarbij u tijdens koude winterdagen heerlijk kunt genieten van een knapperend haardvuur.

Via de living bereikt u de keuken met een dubbele aanrecht opstelling zodat u alle ruimte heeft om comfortabel te koken. De witte keuken is voorzien van een inductieplaat, een afzuigkap, een koelkast, afwasmachine en een magnetron. Via de keuken is er een deur die toegang geeft tot het buitenterras.
Achter de keuken bevindt zich een bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine. Via de bijkeuken komt u in de berging die ruim plaats biedt voor het stallen van fietsen en/of een scooter.

Eerste verdieping: Via de overloop heeft u toegang tot twee slaapkamers en twee badkamers. De grote badkamer is luxe afgewerkt en voorzien van een royale douche met heerlijke waterval douchekop en een comfortabel ligbad. De kleine badkamer is voorzien van een douche, een kleine wastafel en een toilet.
De eerste slaapkamer bevindt zich aan de linkerzijde van de overloop. Het is een lichte ruimte met twee ramen. Bovendien heeft u er een grote schuifwandkast tot uw beschikking. De vloer is bedekt met kersen laminaat.
Via de overloop loopt u verder naar de master bedroom ( 30m2). De eigenaar heeft ervoor gekozen om de tweede en derde slaapkamer samen te voegen tot één grote slaapkamer. Uiteraard is het mogelijk om er weer twee slaapkamers van te maken. Ook hier is de vloer voorzien van kersen laminaat. De vier ramen met uitzicht op de prachtige groene omgeving zorgen voor een bijzonder lichte en fijne slaapkamer.

De corridor van het woongedeelte naar de bedrijfsruimte, uniek!

Via de overloop op deze eerste verdieping bereikt u een tussenruimte die u toegang biedt tot de huidige bedrijfsruimte en de serverruimte. De serverruimte heeft maar liefst 48 UTP-aansluitingen ter beschikking. Iedere hoofdruimte in de woning heeft twee eigen netwerkaansluitingen voor supersnel internet. De drie bedrijfsruimtes hebben elk tot wel zestien netwerkaansluitingen. Het pand is aangesloten op glasvezel.
Via de dubbele deur treedt u het bedrijfsgedeelte binnen, waar u op de eerste verdieping twee kantoorruimten aantreft welke zijn gescheiden door een tussenwand met afsluitbare deur. De ruimtes zijn licht ingericht met een blauwe tapijtvloer. In ieder kantoor is er ruimte voor drie tot vier werkbureaus. (er zijn 5 complete bureaus met stoelen welke staan vermeld op de lijst roerende zaken)

Via de trap loopt u naar beneden en komt u direct in een grote bedrijfsruimte ( 42m2) die voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Ook hier ligt op de vloer blauw tapijt, de wanden zijn in neutraal wit. Onder de trap bevindt zich een flinke inpandige berging. Daarnaast is er een pantry, luxe toilet en een ruime ontvangsthal aanwezig. De bedrijfsruimte heeft een eigen entree zodat u werk en privé goed kunt scheiden.

Het tuinterras en het tweede perceel
Via de woonkamer of de keuken betreedt u het grote L-vormige, betegelde privéterras buiten. Het terras is recent behandeld zodat het niet of nauwelijks aanslaat met bijvoorbeeld mos. Het terras in omringd door een grote tuin met een Japanse vlinderboom, een grote Monkey Puzzle tree en een grote Catalpa boom. Aan de zijkant bevindt zich een groot wit tuinhuis waar u bijvoorbeeld uw tuingereedschap kunt opbergen.
U zou kunnen zeggen dat deze opsomming alles biedt wat u nodig heeft om te wonen en/of te werken. Maar… er is meer. Achter het gebouw heeft de eigenaar een stuk grond aangekocht ter grootte van maar liefst 3 are en 43 ca. Nu is het nog bosgrond, maar u kunt het omtoveren tot een prachtige tuin of u kunt ervoor kiezen om het perceel in te zetten voor bijvoorbeeld een mantelzorgwoning, een zwembad of voor lichte horeca zoals bijvoorbeeld een Bed-and-Breakfast.

On the lookout for a large residential and working practice villa, beautifully situated on a forest edge with lots of privacy? Then Kweekgrasstraat 48 in Almere offers you the best of both worlds. A great aspect of this property is that you are completely free in the way you use it. As a commercial space with a house, as a house with commercial space or as one whole, as a very spacious house, everything is possible, the choice is yours.
Kweekgrasstraat 48 offers a lot of freedom. The nearby Noorderplassen are a paradise for water sports enthusiasts and hikers. By train or car, the culture and vibrancy of Utrecht and Amsterdam - and also Schiphol - are close by.
Make an appointment to see this wonderful villa and discover its unique possibilities.

What makes this property so special?

-Centrally located in Almere and unique location next to a small forest
-The combination of a very spacious property with lots of privacy and intimate living
-High ceilings throughout the building enhance the feeling of space
-Large garden around the south / east
-Plenty of recreational and (water) sports opportunities in the immediate vicinity
-Noorderplassen at 10 minutes walking distance
-Only 7 minute walk to bus stop and shops
-Amsterdam Central Station only 31 minutes by train from door to door
-Direct access to Amsterdam and Utrecht via the motorway
-The combination of living area and commercial area
-Private location with 7 parking spaces
-48 UTP connections with server room
-Both the living and the working areas have an in-house intercom
-A second plot of 343 m2 is included in the purchase
-The possibility of renting out office space in order to generate additional passive income

Owner recounts
In the twenty years that we lived here we really have come to love this special place. It's always lovely to come home in the nice living room offering us a sea of space and tranquility, while at the same time the large garden with lots of greenery ensures ample intimacy and privacy. The tall trees at the edge of the forest give a sheltered and safe feeling. The huge Catalpa tree in the garden is simple enchanting.
In winter we enjoy and relax on the couch by the fireplace, in summer house and garden become one thanks to the large open sliding doors.
The first years we lived here, our house and garden were a haven of peace and quiet in a busy working life. In recent years, living on the Kweekgrasstraat has become more and more 'living and enjoying'. We surely will miss the reassuring sound of the rustling wind in the tall trees!

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
2
Woonoppervlakte
285 m2
Perceeloppervlakte
984 m2
Bouwjaar
1998
Inhoud
1117 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres