HOMEPAGE
AANBOD
HUIS AANMELDEN
HOE WERKT HET
REGISTREREN
CONTACT
INLOGGEN
Aantal bezoekers online 32
Hazenstraat  2,4695CV Sint-maartensdijk

Hazenstraat 2

4695CV Sint-maartensdijk

377 m2 / 2025 m2
Vraagprijs € 695.000,-
k.k.
V.O.F. Leunis Makelaars
Foto's
Omschrijving


In de historische kern van smalstad Sint-Maartensdijk aangeboden één van de mooiste en meest historische woningen: het voormalig doktershuis met een prachtige, besloten parktuin. Het rijksmonument is op dit moment in gebruik als woning. Het is daarom een heerlijke gezinswoning al dan niet gecombineerd met werken aan huis. Bijzonder uniek is de indrukwekkende parktuin met monumentale bomen. Zelden kan het buitenleven zo heerlijk ervaren worden in de kern van Sint-Maartensdijk.

Historie
Voordat er sprake was van Sint-Maartensdijk was de plaats bekend als Haestinge, gelegen aan de rivier de Haastee. Sint-Maartensdijk kreeg in 1491 stadsrechten maar had géén zitting in de Staten van Zeeland, reden waarom het een smalstad werd genoemd. Sint-Maartensdijk was in de middeleeuwen een bloeiend dorpje. In 1434 huwde Frank van Borssele er met de Hollandse gravin Jacoba van Beieren. Hun kasteel stond aan de noordzijde van het stadje. Door vererving kwam dit in het bezit van de Oranjes. Het werd in 1819 na bijna 100 jaar leegstand afgebroken.

Hal
Door de prachtige oude houten voordeur komt u in een ruime hal voorzien van een oude marmeren vloer. De ramen zijn voorzien van authentieke houten luiken.

Opkamer
De opkamer is een hoge en statige kamer met een grote openhaardpartij en voorzien van een natuurstenen vloer. Deze kamer is thans in gebruik als eetkamer. Vanuit de hoge opkamer geniet u een prachtig uitzicht naar de kerk aan de voorzijde en de tuin aan de achterzijde.

Tuinkamer
De tuinkamer is een grote en warme zitkamer uitgerust met houtkachel en biedt en prachtig uitzicht op de parktuin.

Keuken
De grote woonkeuken biedt alle comfort van een moderne keuken en past prachtig in het decor van het karakteristieke huis.

Hobbykamer
Mooie lichte kamer met houten vloer, uitermate geschikt voor hobby en muziek of kantoor aan huis.

Bijkeuken
De bijkeuken is een praktische ruimte met authentieke tegelvloer, keukenblok en wasmachineaansluiting. Tevens is er een kleine badkamer met wastafel en douche.

Slaapkamers
Kamer met uitzicht op de monumentale kerk. De ramen zijn voorzien van houten binnenluiken die de kamer verduisteren. De vloer is een originele planken vloer.
Slaapkamer met uitzicht op de parktuin en authentiek houten vloer.
De hoofdslaapkamer. Zeer ruime slaapkamer met prachtig uitzicht op de parktuin en openslaande deuren naar het balkon.

Badkamer
De badkamer is ruim en modern voorzien van twee wastafels en een grote doucheruimte.

Tuin
De ongeveer 2000 m² grote tuin, waarin onder meer een zeer oude beuk en twee oude kastanjebomen staan, is de grootste tuin binnen de (voormalige) vesten. Ongetwijfeld zin de monumentale bomen, die de inundaties van 1944 en 1953 hebben overleefd, de oudste bomen op het eiland Tholen. De moerbeiboom is zo mogelijk nog ouder en het verhaal gaat dat deze nog door Jacoba van Beieren is geplant.

Kaart
Kenmerken
Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
5
Woonoppervlakte
377 m2
Perceeloppervlakte
2025 m2
Bouwjaar
1660
Inhoud
2121 m3
Reageer op dit object
Stuur een vraag of opmerking over dit object naar deze aanbieder
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres
Afspraak maken voor bezichtiging
Op welk moment zou je deze woning bij voorkeur willen bezichtigen?
Dag(en):
Dagdeel:
Vragen of opmerkingen (optioneel)
Contactgegevens
Naam
Telefoonnummer
E-mailadres